LOKALER

Vi finns på Gåsebäcks industriområde. Här har vi nära till allt inom den heta Öresundsregionen, men också distribution via järnväg, lastbil och sjöfart. Vi finns dessutom mindre än en timme från Köpenhamns internationella flygplats och 30 minuter från Helsingborgs flygplats, så det är lätt att nå oss.

Vi har funnits på samma plats sedan 1965 och har gradvis utökat våra lokaler. Idag disponerar vi ca 7500 m2 lokalyta. Vi har också gott om plats för uppställning och montage utomhus.

Produktionslokalerna är tydligt uppdelade efter syfte. Exempelvis hanteras rostfria arbeten och montage i avskilda lokaler för att säkerställa renhet. Lokalerna är väl utrustade med t.ex. traverser, och montagehallen har avvägda stödytor för precisionsmontage.

MASKINER

SVETS
Liedholms har en modern svetsutrustning fördelad på 30 stationer för manuell licenssvetsning samt 4 stationer för robotsvetsning. Svetsning sker med metoderna MMA, MIG, MAG, TIG, gas och pulverbåge (UP).

Vi har en snabb och exakt svetsrobot av märket Motoman (NX 100, 20kg, lägesställare 5ton, 3ton och 750kg). Den är rälsmonterad och betjänar 3 arbetsstationer för maximalt utnyttjande. Vår senaste svetsrobot är av märket YASKAWA och har två paletter för minskade ställkostnader då vi kan rigga under pågående körning.

Vi har också en pulversvetsautomat av märket 1st ESAB A6 800A och 1st ESAB A2 800A

BEARBETNING
Liedholms maskinpark för bearbetning är anpassad för manuella arbeten och korta till medellånga serier och kan till stor del hantera skrymmande och tunga objekt. Den innefattar ett 15-tal svarvar, fräsar och fleroperationsmaskiner. De nyaste maskinerna erbjuder bland annat CNC styrd svarvning, fräsning och plåtvalsning.

ÖVRIGT
Vi har omfattande montage och testutrustning för tryckkärl, anpassad för allt från små kärl till tankar med 6 meter i diameter eller mer.

Självklart har vi också instrument och kalibreringsutrustning för kvalitetskontroller av mått, svetsar med mera. Det finns också en rejäl avdelning för packning och märkning.

Vi klarar tuff exportpackning för sjöfrakt och långtidslagring, bl.a. med hjälp av vakuumförpackningar.